İçindekiler
Tanımlanamayan Ağ Hatası – Windows, İnternet’e bağlanmak için WiFi, Ethernet… gibi çeşitli seçenekler sunar, ayrıca Bluetooth bağlantısı için bir seçenek vardır. Bazen tanımlanamayan ağ hatası, adaptörün internete bağlanırken geçerli bir IP yapılandırmasına sahip olmaması gibi sorunlarla karşılaşırlar. Bu, internet bağlantısı simgesinde “İnternet erişimi yok” veya “Bağlandı ancak internet erişimi yok” hata mesajıdır. Bu hatalar genellikle; Bir IP yapılandırma hatası, proxy sunucu hatası, güncel olmayan Wi-Fi kartı, donanım hatası, DNS hatası vb. çeşitli nedenlerle ortaya çıkar.
Ethernet Tanımlanamayan Ağ
Aslında, yapmanız gereken ilk şey bilgisayarınızı yeniden başlatmaktır: sorun devam ederse ve yüklü bir VPN’iniz varsa, bir süreliğine onu durdurmayı veya kaldırmayı deneyebilirsiniz. Bir keresinde, ne yaparsam yapayım internete bağlanamayan bir müşterinin bilgisayarında güvenlik yazılımının bu soruna neden olduğunu fark ettim. İlginç bir şekilde, güvenlik yazılımını devre dışı bırakmak yardımcı olmadı ve onu kaldırdığımda internet geri geldi.
Ayrıca, sisteminizi güvenlik yazılımınızla taradığınızdan emin olun çünkü, sisteminizde kötü amaçlı yazılımlara neden olabilir. Hataların nedenleri çok farklı olabileceğinden, bunları düzeltmek için farklı yöntemler denemelisiniz.
Uçak Modu etkinleştirildiğinde, Ethernet tanımlanamayan ağ dahil tüm ağ bağlantıları devre dışı bırakılır. Bu nedenle, öncelikle sisteminizde Uçak modunun etkin olmadığından emin olun. Bunu yapmak için sağ alt köşede (saatin sağında) bulunan bildirim simgesine tıklayın ve açılır menüden Uçak modunu seçin, etkinse devre dışı bırakın.
Tanımlanamayan Ağ Hatası Windows 10
“Ağ algılanmadı. İnternet erişimi yok” eski Windows sürümlerinden bilinmektedir. Tanımlanamayan Ağ hatası Windows 10 biraz farklı görünüyor, ancak sorunun kendisi ve çözümleri aynı kalıyor. Bu hatayı alıyorsanız internet bağlantınızda bir sorun var demektir. Herhangi bir nedenle bağlantı yoksa. Bu durumda, bir dizüstü bilgisayarınız, masaüstünüz veya hatta bir tabletinizin olması fark etmez.
Bu hata, Wi-Fi, yönlendirici veya ağ kablosu (doğrudan sağlayıcıdan veya yönlendirici aracılığıyla) aracılığıyla bağlanırken görünebilir. Her iki durumda da bildirim çubuğundaki İnternet bağlantısı simgesinin yanında sarı bir ünlem işareti görünür. Ve internete bağladığınız sekmenin yanındaki ağ bağlantılarında “Tanımlanamayan Ağ” yazısı belirir.
Bu sorun internet kabloyla bağlandığında ortaya çıkarsa, “Tanımlanamayan ağ. İnternet bağlantısı yok.” İnternet bağlantısı simgesinin yanında sarı bir simge bulunur. Ve “Ethernet” adaptörünün yanında, tanınmayan bir ağ hakkında bir mesaj da var.
Tanımlanamayan Ağ
Bazen kullanıcılar, ISP’lerindeki DNS sorunları veya kullandıkları DNS nedeniyle tanımlanamayan ağ hatası alırlar. Sorunun nedeni DNS ise, DNS’yi değiştirmek sorunu çözecektir. Bunu yapmak için, DNS Jumper adlı taşınabilir ve ücretsiz bir yazılım kullanmanızı öneririz. Buradaki linkten yazılımı indirdikten sonra zip dosyasını açıp çalıştırın. Kullanıcı arayüzündeki DNS Sunucusu Seç açılır menüsünden farklı bir DNS sunucusu seçin, ardından Kaydet ve Uygula’yı ve son olarak DNS Akışı’nı tıklayın.
Genellikle ağ ayarlarının sıfırlanması birçok sorunu çözer. Ağ ayarları nasıl sıfırlanır; Ayarlar- Ağ ve İnternet’e gidin, kaydırıcıyı aşağı hareket ettirin ve ağ sıfırlama bağlantısını tıklayın. Aynı yere kolayca ulaşmak için çalıştırma penceresinden aşağıdaki komutu kullanmanız yeterlidir.
Bu sayfada kullanabileceğiniz iki araç var. Birincisi Ağ Sorun Giderici ve ikincisi Ağ Ayarlarını Sıfırlama. Ağ sorunlarının otomatik olarak algılanması ve düzeltilmesi için sıfırlama işleminden önce sorun gidericiyi çalıştırmak size kalmıştır. Çalıştır penceresinde aşağıdaki komutları çalıştırarak da ağ sorun gidericilerini çalıştırabilirsiniz.
Tanımlanamayan Ağ Hatası Windows 7
Günlük ve profesyonel hayatın artık ve her zaman vazgeçilmezi olacak olan internetin kesintisiz çalışması büyük önem kazanmıştır. Ancak bu durumda bile internet sorunları önemli kayıplara yol açabilmektedir.
Bunlardan biri tanımlanamayan ağ hatası Windows 7 sorunu, Windows’un çalışmadığı bir sorun olmasına rağmen internet en sık karşılaşılan durumlardan biridir.